optiek robeyns - optiek silhouette


Glazen


A.Kunststof of echt glas?

Met de huidige technische mogelijkheden kiest de meerderheid van onze klanten voor kunststof glazen.
Het geringe gewicht en de onbreekbaarheid geeft meestal de doorslag.
De huidige anti-kraslagen en ontspiegelingen maken het comfort van kunststof glazen nog groter door hun hardheid en hun water-, vuil- en vetafstoting.


Echt glas wordt nog genomen door een minderheid wanneer het gewicht geen rol speelt of wanneer men werkt in een zeer verontreinigde omgeving.

B. Anti-kras laag

Een anti-kras laag of hardingslaag is geen luxe. Zonder deze laag zou elke aanraking met stof en vuil resulteren in een kras. Daarom vinden wij dat op ieder kunststof glas zeker een anti-kraslaag op moet. Een hardingslaag is standaard op bijna alle glazen.


C. Ontspiegeld of niet ontspiegeld?

Een ontspiegelingslaag of anti-reflectie coating is een bewerking die hinderlijke schitteringen van invallende lichtstralen voorkomt. Op deze manier verbetert de visuele kwaliteit van het glas. Er wordt een contrastrijk beeld bekomen doordat er meer licht door het glas gelaten wordt.
Vooral bij autorijden heeft een ontspiegelingslaag belang.
De ontspiegelingslaag zal ervoor zorgen dat u minder hinder ondervindt van de lichten van tegenliggers. Ook voor uw gesprekspartner is het leuker dat u ontspiegelde glazen heeft, hierdoor kan hij perfect uw ogen zien .

Wanneer men van u een foto neemt met bril zal de ontspiegelingslaag er ook voor zorgen dat de flits niet te zien is in uw glazen.
Bij de nieuwste ontspiegeling van Hoya, namelijk de Hi-vision longlife, krijg je 3 jaar garantie bij normaal gebruik.

D. Verdund of onverdund?

Met de huidige technologieën bestaat de mogelijkheid glazen te verdunnen. Dit resulteert in een meer esthetisch resultaat. Verdunde glazen zijn steeds ontspiegeld omdat er anders een storende reflexie ontstaat. Vanaf +/- 2.00 dioptrie geven verdunde glazen een esthetische meerwaarde.

 

E. Unifocaal, bifocaal of multifocaal

*Unifocale glazen zijn glazen die over het gehele glasoppervlak dezelfde sterkte hebben. Dit kunnen glazen zijn voor ver, lezen, computer,...


Nieuw in het gamma zijn de glazen die speciaal ontworpen zijn voor computergebruik.


*Bifocale glazen zijn glazen met een verte- en een leesdeel. Het vertedeel beslaat het grootste oppervlak. Het leesdeel is een klein 'venstertje' dat is ingewerkt in het glas. Hierdoor kan je met dezelfde bril zowel ver kijken als dichtbij lezen.

*Multifocale of progressieve glazen zijn glazen met een verte- en leesdeel, maar ook met een tussenzicht. Bij deze glazen ziet men geen apart venstertje meer. Met deze glazen kan men zowel ver kijken als dichtbij lezen. Maar ook een tussenzicht is voorradig, bijvoorbeeld voor computer of om iets in een etalage te kunnen zien. Er zijn veel types op de markt.

optiek MANU ROBEYNS
Markt 13 • 2480 Dessel
014/370449
manu.robeyns@hotmail.com

optiek SILHOUETTE
St.Martinusstraat 13 • 2470 Retie
Tel. 014/372098
optieksilhouetteretie@hotmail.com